Driftsmeldinger

Vedlikehold og oppgradering av anlegg

13.10.2024 

På enkelte punkter og strekk i anlegget pågår det/vil pågå utbedringer og oppgradering. Dette er dels behov som er kommet underveis, f.eks. manglende overdekning, grusveier som skyldes bort, og ikke minst utbedring av varmekabler i rør så vi er bedre rustet til frostperioden. Vi er stadig i kontakt med Stangeland og underleverandører.

Vil også oppfordre alle til å dekke til synlige rør så godt det lar seg gjøre. Vi har et felles ansvar for anlegget og det er mange sårbare punkter når rørene ligger på berg. 

Frostperiode, utfordringer med vann/avløp og noen enkle råd...

Det har den siste tiden vært mange tilfeller hvor hytter har vært uten vann/avløp. Det kan skyldes flere ting; svakheter i anlegget, varmekabler som ikke er på/tilkoblet, rør ligger oppe og er mindre isolert fra kulde, feil på pumper osv.

Først og fremst er det viktig at alle hytteeiere har en felles forståelse for viktigheten av å ha varme på i kablene. Flere av hyttene er gjensidig avhengig av hverandre i nettverket ut fra hovedrørene. Fryser det hos hytte nr. 1 så har heller ikke nr. 2 og 3 vann.

Rør som er synlige oppfordres tildekket på eget initiativ. Noen steder ligger det synlig på berg eller knapt nok tildekket av noe mose, dette gjør rørene ekstra utsatt for kulde.

Sjekkpunkter dersom du er uten vann eller avløp:

Er Strøm og varme på ? (grønt lys betyr tilkoblet strøm – rødt lys betyr at varme er på). Har du ikke vann eller frykter tett avløp bør du sette på tinefunksjon (maks 90 min om gangen).

Må pumpe restartes? Sjekk driftshåndbok for pumpe.

Har naboene vann/avløp og har kabler på?

NB: Avløpspumpe bør jevnlig åpnes og spyles ren. Det er en svar ledning med en sensor i enden i langs veggen i pumpekummen. Dersom denne sensoren blir dekket av fett ol. stopper pumpen.




Frosne rør og varmekabler inn/ut

Det er kommet flere meldinger om frosne rør. Som tidligere informert, er det viktig at alle sjekker termostat og at denne faktisk står på +grader. Hyttene er gjensidig avhengig av hverandre i forgreiningene; er det frosset et sted så kommer heller ikke vann videre til neste hytte.

Dersom rørene er frosset, sjekk driftshåndboken for fremgangsmåte for tining.

Status etter ett-årsbefaring med Stangeland 2023

Den 12. juni ble det foretatt 1-års befaring på T. Stangeland sitt arbeid for Usken VA. Bortsett fra et par mindre saker som vil bli fikset, er det nå opp til alle oss andelseiere å ta vare på anlegget vårt og sørge for at det fungerer på best mulig måte.

I den forbindelse oppfordres alle andelseierne, og for så vidt alle andre på Usken også, om å gjøre følgende:

  1. Bruk de gamle originale stiene – unngå de traseene der rør ligger nedgravd. Dette vil forhindre slitasje på overfylling og sikre at rør og ledninger blir liggende begravd.
  2. Dersom du ser at en del av anlegget ligger opp helt oppe i dagen – ta ansvar som deleier og prøv å dekke det til igjen. Du kan bruke det som ligger i nærheten, enten det er greiner, planter, løv eller annen masse.

Mange har opplevd varierende vanntrykk forrige uke. Sandnes Kommune orienterte i dag om at at det blir varierende vanntrykk frem til uke 16- 17 (midten/slutten av april) grunnet oppgradering av vannledning i Kamskjellveien.

Kimtall nå OK

22.10.2021

Sandnes Kommune har nå brekreftet at kimtallet er ok (målt til ca 30).

Kommunen melder at førstkommende onsdag 20.10.21 stenges vannet i perioden 07.00 til 19.00 på grunn av nødvendig arbeid på vannledningsnettet til Usken. Slik vi har forstått det skal det etableres en vannmåler i en av kummene på Usken, og det kan bli en omfattende operasjon å komme til. Det er mulig vannet blir tilgjengelig før kl 19 eller...

Vannkvalitet

22.09.2021

Vannet i deler av anlegget måler fortsatt et høyt kimtall. Kommunen forklarer at dette kan forekomme i starten ifm med påkobling til gamle rør på Riska siden, men at det vil avta etter hvert. Spyling av rørene utføres inntil kimtallet går ned (anlegges kan brukes under spyling), og det vil bli tatt vannprøver jevnlig fremover.